Islam arrow Haji & Umrah arrow PTS Tip Sihat ke Tanah Suci

PTS Tip Sihat ke Tanah Suci

previous productnext product

PTS Tip Sihat ke Tanah Suci
Click here to enlarge
RM 15.00
Save page as PDF
Print Print this page
Email to a Friend

Product SKU: 978-967-366-153-4


Product: PTS Tip Sihat ke Tanah Suci

Tajuk : Tip Sihat ke Tanah Suci
Pengarang : Mohd Sufian Sulaiman
Penerbit : PTS Islamika Sdn Bhd
ISBN : 978-967-366-153-4
Mukasurat : 144 Halaman
Status Stok : ADA

Haji adalah rukun Islam kelima. Tidak seperti rukun Islam yang lain, ibadat haji menuntut pelbagai bentuk persediaan yang menjangkau aspek harta benda, pengurusan masa, rohani, mental, dan fizikal secara menyeluruh. Ia bukan waktu bagi bersenang-lenang, membeli-belah, bersantai, ataupun berniaga, tetapi semuanya dipusatkan bagi menyatakan rasa kehambaan kepada-Nya.

"Safa dan Marwah itu ialah sebahagian daripada syiar agama Allah; maka sesiapa yang menunaikan ibadat Haji ke Baitullah, atau mengerjakan Umrah, maka tidak menjadi salah dia bersai antara keduanya. Dan sesiapa yang sukarela mengerjakan perkara kebajikan, maka Allah memberikannya balasan pahala, Dia Maha Mengetahui." (Surah al-Baqarah, ayat 158)

Bersenam menjadikan kita sihat. Kesihatan menjadikan kita berjaya. Ini adalah fitrah kehidupan. Dalam apa pun perkara, ia mesti berpandukan ilmu dan tip-tip daripada sumber yang betul. Terutama dalam urusan ibadat. Buku Tip Sihat ke Tanah Suci ini adalah sumber timely sebagai panduan untuk berjaya menerusi senaman yang betul.

 


Ask a question about this product


There are yet no reviews for this product.
Please log in to write a review.